De Halve Marathon route in het Amsterdamse Bos

Schotse Hooglander in het Amsterdamse Bos

Amsterdamse Bos

Veel lopers liepen vandaag hun rondjes tijdens de Vondelparkloop maar had ik besloten om een rondje Amsterdamse Bos te doen. Ik vind het Amsterdamse Bos een heerlijke plek om te lopen. Er zijn mooie routes uitgezet en er valt genoeg te zien. Het terrein is af en toe licht glooiend, en je komt hardlopers van alle niveau’s tegen. Daar ik wel zin had in een duurloop heb ik de halve marathonroute gevolgd. Deze ronde loop ik vaker, en komt deels overeen met de 10 kilometer route:

Verschil tussen de 10 kilometerroute en de halve marathonroute

De halve marathonroute heeft echter twee grote afwijkingen: 

  • op het 4 kilometer punt slaat de route linksaf onder de A9 door om zich na een lus van 8 kilometer door het zuiderlijke deel van het Amsterdamse Bos weer op hetzelfde punt bij de 10 kilometerroute te voegen.
  • op het 14 kilometer punt slaat de route wederom linksaf om weer een extra lus te maken, ditmaal van 4,5 kilometer langs Pannenkoeken Boerderij Meerzicht richting Roeivereninging Okeanos om na ca 1,5 kilometer bijna rechtsomkeer langs de bosbaan terug te lopen en zich weer bij de 10 kilometerroute te voegen

In het zuiderlijke deel van het Amsterdamse Bos kom je langs het Kersenbloesempark, De Poel, en de graasweide van de Schotse Hooglanders

Fris!

Het was een frisse middag, maar daar heb je tijdens het lopen niet zoveel last van. Hier en daar een beetje glibberig maar de meeste paden waren goed begaanbaar. Door het lopen wordt je uiteraard goed warm maar na zo’n inspanning koel je toch snel af. Weer warm worden duurt dan soms even, zeker als je door de natte prut bent gelopen. Gelukkig hebben ze in deze tijd van het jaar vlakbij het bezoekerscentrum bij De Boshalte (fietsverhuur) een buitenkachel en warme chocolademelk met slagroom.
 Al met al weer een heerlijke route gelopen.

Geef een reactie