Jabra sport corded

Ik vind het lekker om hard te lopen met muziek op. Uiteraard niet snoeihard, want je moet je natuurlijk wel ene beetje bewust zijn van je omgeving, maar lange duurlopen loop ik graag op muziek. Gewone earbuds blijven bij mij vrijwel nooit zitten (tot nu toe alleen de Bose-earbuds) dus ik heb ze graag met een oorhaak. Ik liep altijd met m’n Philips SHS3300BK-10, super goedkoop en prima geluid. Maar goed, ook die gaan wel eens stuk dus nieuwe besteld, en aangezien ik voorheen prima ervaringen had met Jabra heb ik de Jabra sport corded besteld. Deze hebben een handig kort koordje zodat ze makkelijk aan een telefoon in een (boven-)armband gekoppeld kunnen worden zonder veel overlengte en audio bediening op het koordje. Er wordt een extra verlengsnoertje meegeleverd zodat je telefoon ook gewoon in je zak kan worden meegenomen.

jabra sport corded2

 

Er zitten ook 3 type oordopjes bij, zou prima moeten zijn dus. Maar het indoen valt al niet mee. Alledrie de oordopjes, die overigens wel van fijn materiaal zijn, zitten bij mij niet echt lekker. Bovendien zijn de oorhaken erg fors en voel je ze goed zitten. Niet erg comfortabel dus. Het snoer is plat en van rubber, en dat zou niet in de knoop moeten raken. Dit werkt niet, ze zitten net zo snel in de knoop als elk ander snoer. Bovendien vangen ze, omdat het een plat snoer is, vrij veel wind en aangezien het hier altijd waait voel je de hele tijd “getrek” aan je oren.  Het geluid is overigens wel meer dan prima, helder, en een diepe bas.

Ik ga voor nu dus weer terug naar m’n el cheapo Philips oordopjes, totdat ik een beter alternatief gevonden heb.

Geef een reactie