Kalenji RunLight

Aangezien ik doordeweeks vrijwel altijd ‘s avonds loop en het in de wintermaanden behoorlijk donker is aan het eind van de middag is verlichting een must, zeker omdat ik voornamelijk in de onverlichte polders loop hier.

De meeste verlichting die je op je armen en benen kan dragen maken je wel goed zichtbaar voor het overige verkeer, maar zelf heb je er niet zo veel aan. Hoofdlampjes verlichten meestal ergens 10 meter voor je een cirkel, en wat er zich vlak voor je voeten afspeelt is volledig onzichtbaar. Dus op zoek gegaan naar iets nuttigs en zo kwam ik uit bij de RunLight van Kalenji (Decathlon).

Affijn, langs de Decathlon dus, eenmaal thuis uitgepakt en wat me opviel was het gewicht, wat veroorzaakt wordt door de accu. De Kalenji RunLight beschikt over een accu, waarin ook de 3 knipperende achterlichtjes verwerkt zijn. De accu kun je via een micro-USB connectie opladen, je hebt dus geen batterijen nodig. Op 90 lumen gaat hij ongeveer 5 uur mee.

Aan de voorkant zit een fel wit licht. Er zijn 3 standen, 90, 180 en 250 lumen. Bij één keer drukken staat de “koplamp” op 90 lumen, nogmaals drukken en je beschikt over 180 lumen en een derde keer drukken en je hebt 250 lumen tot je beschikking. Wat zegt dat? Voor mij niet zo veel, 90 lumen is voor mij ruim voldoende om mijn weg door de onverlichte polders te vinden. Bij 4x drukken (of de knop ingedrukt houden) is het licht weer uit trouwens. Aan de achterverlichting veranderd niets bij verschillende standen, hier knipperen altijd 3 lichtjes. Hoe ziet dat er dan uit? Nou zo:

Ik ben niet gezegend met borsten of andere oneffenheden, dus daar kan ik niet over oordelen, maar bij mij zit de Kalenji RunLight erg comfortabel, sterker nog, ik voel hem amper. Ook het gewicht van de accu is onmerkbaar. Volgens de handleiding zou hij 20 meter voor je verlichten en de bundel is mooi effen verdeeld wat een verademing is voor lopen in het donker. Ook voor het overige verkeer ben je goed zichtbaar. Door de hoek waaronder ik hem draag (bij mij verlicht hij ongeveer 15 meter voor me) verblind ik volgens mij geen tegenliggers, ik hoor ook nooit iets van lopers die me tegemoet komen. Wel scherm ik hem voor de zekerheid altijd even af als auto’s erg dichtbij zijn, maar echt nodig zal dit niet zijn denk ik.

Kortom, ik ben erg tevreden over deze aankoop.

4 Replies to “Kalenji RunLight”

 1. Ik vraag me af waarvoor het kleine bandje is waar je alleen het voorlamp aan vast kunt maken.
  Ik mis zelf een duidelijke handleiding

  1. Hi Marieke,

   Ik denk dat je een nieuwe model hebt dan ik. Die van mij heeft geen klein bandje. Ben bang dat ik je er niet verder mee kan helpen.
   – Erik

 2. hallo,

  ik vraag me af hoe lang ik mijn lampje moet opladen tot ie vol is of hoe kan ik zien dat hij opgelaad is ?
  sportieve groeten

  1. Hi Tommy,

   Hangt ervan af hoe leeg hij is. Ik laat hem meestal niet helemaal leeg gaan omdat ik vaak langere duurlopen doe. Maar ik laad hem eigenlijk nooit langer dan 2 uur op. Ik heb nog nooit zonder licht gestaan.
   – Erik

Geef een reactie