LG G Watch R

Vorig jaar heb ik deze LG G Watch R aangeschaft. Op dat moment samen met de Moto 360 de enige ronde smartwatch. Ik heb hem eigenlijk als gadget gekocht, maar verrassend genoeg went het heel snel. Na twee weken heb je geen idee meer hoe je ooit zonder hebt gekund. De LG loopt op Android Wear 5 (Lollipop), en hoewel Android Wear echt nog in de kinderschoenen staat zijn er al zeer veel apps om het dagelijks leven makkelijker te maken. Een Android Wear Smartwatch is niet heel veel meer dan een doorgeefluik voor je mobiele telefoon, maar zeer goed bruikbaar sport horloge.

Ik ben dus niet voor een apart hardloophorloge van Suunto, Garmin of Tom Tom gegaan. De LG G Watch R heeft een hartslagmeter, maar ik gebruik een hartslagband van Polar, de Polar H7, welke aan de G Watch gekoppeld kan worden. Ik heb de Polar aan m’n mobiele telefoon  (LG G3) gekoppeld, omdat ik sport apps gebruik die op m’n mobiele telefoon geïnstalleerd zijn. Deze apps kun je erg goed via het touch screen van de G Watch (en via je stem) bedienen, wat voor mij een groot voordeel is aangezien ik m’n telefoon in een runnersbag draag. Vanaf m’n horloge kan ik ook de muziek vanaf m’n telefoon bedienen.

De G Watch heeft een 1,3″ P-OLED scherm, een plastic oled scherm dat een erg scherp en helder beeld heeft (245 ppi). In felle zon moet hij wel in de felste stand staan, anders zie je weinig tot niets. Verder heeft hij een eigen wifi en kun je er verschillende apps van draaien. Ik loop meestal met Endomondo, omdat deze voor een smartwatch verreweg de beste schermen laat zien. Ik heb zelf op het eerste scherm de tijd en afstand, op scherm twee m’n harslag en pace en op scherm drie m’n cadans en gemiddelde pace. Als je naar links swiped geeft Endomondo de kaart (Google Maps) weer waar je loopt. Daar heb ik nog niet echt het nut van in gezien, maar hij doet het toch.

Voor mij is dit een goed sport horloge, omdat Android Wear gewoon een OS is waar veel mogelijkheden mee zijn, en alles continue verbeterd en geupdate wordt. Een nadeel is natuurlijk dat het horloge elke nacht opgeladen moet worden, iets waar ik zelf helemaal geen problemen mee heb aangezien ik hem toch afdoe ’s nachts. Een ander nadeel, iets waar ik wel moeite mee heb, is dat met een behoorlijke bui de bediening van het scherm minder wordt, net als met een mobiele telefoon.

 

Geef een reactie