Mizuno Wave Enigma 4

Zaterdag zijn m’n nieuwe schoenen binnen gekomen, een paar Mizuno Wave Enigma’s. M’n nog niet zo oude Asics Gel Attracts zijn op zich nog prima, maar ik krijg hier na een poosje slaapvoeten in en ik wilde graag wat comfortabelere schoenen met meer demping. De dag erna was de halve van Amsterdam al, maar dan doe je natuurlijk geen nieuwe schoenen aan. Ik wel dus, want ik heb geen geduld. Spijt van?….

Totaal niet. Ik heb geen moment last gehad. De demping is zachter dan in m’n Asics, de hele schoen is vrij zacht, terwijl de buitenzool juist hard is. Doordat ze vrij zacht zijn zal het voor snelle lopers geen hele snelle schoen zijn, maar voor een loper als ik is het fantastische schoeisel. Ik doe m’n kortere trainingen op m’n Asics, maar de langere duurlopen (12 km+) loop ik nu op m’n Mizuno’s. De schoen is in het midden zacht gedempt maar de randen zijn harder waardoor je je voet vrijwel niet verkeerd neer kan zetten (bij neutrale pronatie).

Over smaak valt uiteraard te twisten, maar ik vind het mooie schoenen. Het materiaal ademt goed en is vuil-afstotend en dus makkelijk schoon te houden. Iets wat bij regenachtig weer best heel fijn is.

Inmiddels heb ik er aardig wat kilometers op zitten en nog geen seconde spijt gehad. Ik heb vrijwel m’n hele leven op Reebok, Asics en Nike rondgelopen, maar ik acht de kans zeer groot dat m’n volgende schoenen wederom van Mizuno zullen zijn.

Geef een reactie